Isännöitsijäntodistus apuna asuntokaupassa

Liisa ja Pekka ovat juuri löytäneet unelmiensa kodin, ja kiinteistönvälittäjä on esitellyt heille asunnon näytössä taloyhtiön isännöitsijäntodistuksen. Liisa ja Pekka ovat kiinnostuneita asunnosta. He alkavat miettiä, mitä heidän pitäisi erityisesti ottaa isännöitsijäntodistuksesta huomioon, jos haluavat ostaa asunnon. He ottavat yhteyttä kiinteistönvälittäjään.

Kiinteistönvälittäjä kertoo Pekalle ja Liisalle, että isännöitsijäntodistukseen kannattaa tutustua huolella. Asunto-osake on monen suomalaisen suurin omaisuus, josta kannattaa pitää huolta ja jonka historiaan ja tulevaisuuden suunnitelmiin kannattaa tutustua ennen asunnon ostamista. Välittäjä kertoo Pekalle ja Liisalle, että isännöitsijäntodistuksesta on hyvä tarkistaa aina ainakin:

  • Mitä korjauksia ja selvityksiä on taloyhtiössä on tehty ja milloin?
  • Mitä merkittäviä korjauksia taloyhtiöön on tulossa ja milloin?
  • Onko taloyhtiöllä vuokratontti ja milloin vuokrasopimus päättyy?
  • Miten paljon taloyhtiössä maksetaan vastikkeita?
  • Paljonko taloyhtiöllä on lainoja ja mihin tarkoitukseen ne on otettu?
  • Miten osakas voi maksaa lainaosuuden?
  • Kuuluuko piha-alue tai autopaikka osakkaan hallintaan?
  • Kuka on asunnon omistaja?
  • Onko huoneistossa tehty remontteja 1.7.2010 jälkeen?

Liisa ja Pekka ovat tyytyväisiä, sillä he tietävät, että isännöitsijäntodistuksessa olevat tiedot asunnosta ja taloyhtiöstä on tarkistettu, ja ne pitävät paikkaansa. Nyt Liisa ja Pekka tietävät, mihin ovat sijoittamassa rahansa. He uskaltavat tehdä elämänsä suurimman päätöksen huojentunein mielin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *