Kinkkurasvat roskikseen

Kinkun paistaminen on monelle suomalaiselle tärkeä osa jouluperinteitä. Kinkun paistorasvat täytyy kuitenkin paistamisen jälkeen hävittää asianmukaisesti. On ikävää huomata, että monet kaatavat kinkkurasvat virheellisesti viemäriin.

Kinkun paistorasvoja ei saa kaataa viemäriin tai vessanpönttöön, sillä rasva tukkii putkistot jähmettyessään. Viemäreiden kunnossapitovastuu on asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiöllä, ellei yhtiöjärjestys määrää toisin. Jos asukas on kuitenkin kaatanut kinkkurasvat viemäriin ja putket ovat tukkeutuneet, hän on toiminut huolimattomasti ja vastuu aiheutuneista vahingoista on hänellä.

Hävitä oikein

Oikea tapa hävittää kinkkurasva on esimerkiksi laittaa nestemäinen rasva tiiviissä astiassa, kuten esimerkiksi Flora-rasiassa sekajätteisiin. Jähmettynyt rasva hävitetään biojätteiden mukana.

Mikäli kuitenkin huomaat jouluna, että viemärisi on tukkeutunut, ota välittömästi yhteyttä huoltoyhtiösi päivystykseen taloyhtiösi ohjeiden mukaisesti.

Muista, että osakkaalla on aina ilmoitusvelvollisuus taloyhtiön vastuulla olevista vahingoista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *