Kun raketti ikkunan rikkoi

Rivitaloyhtiön teinit ovat leikkineet pihalla ilotulitteilla. Yksi raketeista on osunut Matin asunnon ulkoikkunaan ja halkaissut sen. Muut ikkunat eivät ole kärsineet vahinkoa. Matti huomaa vahingon, kun hän tulee ystävänsä kanssa kotiin uudenvuodenjuhlista kello 03.00 yöllä.

Matti soittaa seuraavana päivänä huoltoyhtiön päivystykseen. Pyhäpäivien jälkeen taloyhtiön edustaja tulee tarkastamaan tilanteen.

Matti luulee, että taloyhtiö vastaa uloimmasta ikkunasta. Asunto-osakeyhtiölain mukaan näin onkin, mutta isännöitsijä kertoo Matille, että Matin taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä kunnossapidosta on määrätty toisin. Yhtiöjärjestyksessä lukee:

”Osakkeen omistaja vastaa kokonaisuudessaan hallitsemansa huoneiston ulkoikkunan kunnossapidosta.”

Osakas siis korjaa lasin. Koska kyseessä on kuitenkin ollut aiheutettu vahinko, osakas voi miettiä, periikö hän vahingonkorvauksia vahingon aiheuttajilta. Ilotulitteella leikkineet teinit ovat yli 16-vuotiaita, joten he ovat korvausvelvollisia. Asia jää Matin ja nuorten selvitettäväksi.

P.S. Muista suojalasit, kun ammut ilotulitteita!

                              Iloista uutta vuotta 2012!

2 vastausta artikkeliin ”Kun raketti ikkunan rikkoi

    • Tällaisessa tapauksessa korjauskustannukset jäävät taloyhtiön maksettavaksi, eli ne katetaan vastikkeella. Jos taloyhtiön vakuutus korvaa vahingon, käytetään sitä, ja omavastuu katetaan vastikkeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *