Yksi isännöitsijäntodistus, kiitos!

Matti on myymässä asuntoaan ilman asunnonvälittäjää. Hänen pitäisi osoittaa ostajalle taloyhtiön tarkat tiedot, kuten onko taloyhtiöön tulossa putkiremontti ja paljonko taloyhtiöllä on lainaa. Matti ymmärtää, että hänen on otettava yhteyttä isännöintiyritykseen ja tilattava isännöitsijäntodistus, josta käyvät ilmi taloyhtiön tarkat tiedot ja tulevaisuuden suunnitelmat.

Matti menee isännöintiyrityksen nettisivuille ja tilaa sieltä isännöitsijäntodistuksen. Hän saa tilauksestaan tilausvahvistuksen, jossa luvataan, että isännöitsijäntodistus toimitetaan hänelle 4 vuorokauden kuluessa.

Hinta sovittu taloyhtiön kanssa

Lain mukaan Matin on maksettava isännöitsijäntodistus itse, eikä hintaa kateta yhtiövastikkeella. Hinta on sovittu Matin taloyhtiön ja isännöintiyrityksen kesken, ja se löytyy isännöintiyrityksen palveluhinnastosta.

Todistuksen laatiminen vaatii päivitystyötä

Isännöitsijäntodistuksen tekeminen vaatii asiantuntemusta, huolellisuutta ja jatkuvaa päivitystyötä. Isännöintiyrityksessä tarkistetaan Matin taloyhtiön tiedot ennen kuin isännöitsijäntodistus voidaan lähettää Matille.

Matti saa isännöitsijäntodistuksen postissa. Hän on tyytyväinen, sillä hyvin laadittu  isännöitsijäntodistus takaa onnistuneet asuntokaupat.

Muista!

 • Isännöitsijäntodistusta tarvitaan asuntoa myydessä, vuokrattaessa ja lainaa haettaessa.
 • Isännöitsijäntodistus sisältää tiedot taloyhtiön kunnosta ja tulevaisuudensuunnitelmista.
 • Isännöitsijäntodistus tilataan taloyhtiön isännöintiyritykseltä.
 • Isännöitsijäntodistuksen hinta on ilmoitettu isännöintiyrityksen palveluhinnastossa.

 

3 vastausta artikkeliin ”Yksi isännöitsijäntodistus, kiitos!

 1. Pitääkö asunto-osakeyhtiön osakkaan olla merkittynä osakeluetteloon, että hänelle voidaan kirjoittaa isännöitsijäntodistus? Entä jos osake on ostettu kahden henkilön nimissä, mutta vain toisen nimissä on maksettu varainsiirtovero?

  • Isännöitsijäntodistuksen voi saada ensinnäkin osakehuoneistoon hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistaja. Edellytys ei ole, että omistaja on merkitty osakeluetteloon, mutta jos hän ei ole merkitty osakeluetteloon, tulee hänen toki pystyä osoittamaan olevansa osakkeiden omistaja. Oikeus isännöitsijäntodistuksen saamiseen on kaikilla osakkeiden yhteisomistajilla erikseenkin.

   Myös osakkeenomistajan lakimääräisellä edustajalla, kuten edunvalvojalla, pesänselvittäjällä tai omistajayhteisön toimitusjohtajalla, on oikeus saada isännöitsijäntodistus. Osakkeenomistaja voi myös valtuuttaa toisen pyytämään ja vastaanottamaan todistuksen puolestaan.

 2. Pitääkö isännöitsijäntodistuksessa olla tieto siitä, että jos asuntoon vaihdetaan uusi oven lukko, sillä ei voi kulkea ulko-ovesta? Taloyhtiössä on vaihdettu niin paljon lukkoja, että lukkojen sarjoitus ei enää onnistu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *