Tuhlaajapojalle häätö

Olli on innokas shoppailija ympäri vuoden. Hän on viettänyt myös joulun välipäivät alennusmyynneissä. Vastikkeet ovatkin jääneet Ollilta maksamatta jo kuuden kuukauden ajalta, ja hallitus on antanut hänelle varoituksen huoneiston hallintaanotosta. Olli pelkää, että hänet häädetään talosta.

Sekä taloyhtiön hallitus että isännöitsijä tuntevat Ollin henkilökohtaisesti pitkältä ajalta. He haluaisivat auttaa häntä vaikeassa tilanteessa. Isännöitsijän velvollisuus on kuitenkin kertoa hallitukselle, että jo 3–4 kuukauden maksamattomat vastikkeet riittävät perusteeksi hallintaanotolle. Sen sijaan yhden kuukauden vastikerästi ei vielä riittäisi hallintaanottoon.

Ollille vastikkeen maksamatta jättämisestä on tullut pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Hän ei varoituksesta huolimatta ole maksanut vastikkeitaan. Taloyhtiön hallituksen täytyy ajatella taloyhtiön ja kaikkien osakkaiden etua. Hallitus päättääkin aloittaa hallintaanottoprosessin, vaikka Olli on tätä vastaan.

Yhtiökokous ei kuitenkaan voisi tehdä päätöstä hallintaanotosta, jos Olli maksaisi taloyhtiölle kaikki laiminlyödyt vastike-erät, varoituksen antamisesta aiheutuneet kulut ja kokouksen koolle kutsumisesta aiheutuneet kulut ennen kuin yhtiökokous tekee hallintaanottopäätöksen.

Maksusuunnitelmaa voidaan harkita

Hallitus voi harkita maksusuunnitelman tekoa, mikäli osakkaan laiminlyönti ei ole merkittävä. Suunnitelmaa kannattaa kuitenkin harkita vain, mikäli se on taloyhtiön edun mukaista ja silloinkin vain tietyin reunaehdoin. Tällöin vastikkeiden takaisinmaksuajan tulee olla hyvin lyhyt.

Lue lisää hallintaanoton perusteista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *