Mistä asioista yhtiökokouksessa voidaan päättää?

Yhtiökokouksessa voidaan päättää vain asioista, jotka on mainittu yhtiökokouskutsussa. Isännöitsijä valmistelee taloyhtiön hallituksen kanssa päätösehdotukset kokouksessa päätettävistä asioista etukäteen. Varsinaiset päätökset tehdään kuitenkin vasta yhtiökokouksessa, joten jokaisella osakkaalla on oikeus olla eri mieltä hallituksen tekemistä ehdotuksista.

Osallistu rohkeasti keskusteluun sinulle tärkeistä asioista. Pyydä puheenvuoro puheenjohtajalta ja kerro mielipiteesi. On tärkeää, että kerrot kantasi asioihin, kun niitä käsitellään, sillä kertaalleen päätettyihin asioihin ei enää palata.

Yhtiökokouksessa voidaan tehdä päätös esimerkiksi taloyhtiön saunojen kunnostuksesta, kunhan se on mainittu yhtiökokouskutsussa. Suurin osa yhtiökokouksen päätöksistä tehdään enemmistöpäätöksellä eli se ehdotus, joka saa yli puolet annetuista äänistä voittaa.

Enemmistöpäätöksellä päätetään myös esimerkiksi tilinpäätöksen ja talousarvion vahvistamisesta, vastikkeen määrästä ja vastuuvapauden myöntämisestä taloyhtiön johdolle eli hallitukselle ja isännöitsijälle. Enemmistöpäätöksellä tehdään päätökset, joiden kustannukset voidaan kattaa yhtiövastikkeella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *