Vappuna taloyhtiöissä kytee munkkivaara!

Vappuna saa ja kuuluu herkutella munkeilla ja simalla. Parhaita ovat tietenkin itse tehdyt munkit, mutta paistorasvan kanssa pitää olla varovainen. Kuuma paistorasva on paloturvallisuusriski ja pelkkä rasvan käryäminen voi aiheuttaa vahinkoja asunnossa. Jos munkin paistorasva syttyy palamaan, sammuta se kattilan kannella. Älä missään nimessä kaada öljyyn vettä.

Älä koskaan jätä paistorasvaa valvomatta ja huolehdi jo etukäteen, että asunnossa on toimiva palovaroitin. Palovaroittimen toimivuus kannattaa testata kuukauden välein ja vaihtaa patterit, kun ne ovat lopussa. Palovaroittimia tulee olla yksi jokaista 60 m² kohden.

Muista nämä:

  • paista munkit kerralla, älä jätä paistorasvaa kuumalle levylle
  • ole varovainen, kun paistat munkkeja
  • jäähdytä paistorasva ennen sen hävittämistä
  • hävitä paistorasva oikein (lue vinkit täältä)
  • nauti munkeista turvallisesti!

Vastaa Kotitalo-lehden huhti-toukokuun kysymykseen: milloin olet viimeksi tarkistanut palovaroittimesi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *