Koirankakkaa kengänpohjassa, mutta ei taloyhtiön pihalla

Jokainen tietää, miten inhottavaa on astua koirankakkaan. Taloyhtiön pihalla niin ei kuitenkaan pitäisi käydä, koska jokaisen koiranulkoiluttajan pitäisi siivota koiransa ulosteet hoidetuilla alueilla taajamassa eli esimerkiksi talojen pihoilla.

Taajamassa koira on myös pidettävä kytkettynä, eikä sitä saa päästää vapaana lasten leikkipaikalle tai urheilukentälle. Samat säännöt pätevät muihinkin kotieläimiin, kuten kissoihin.

Jos lemmikinomistaja laiminlyö velvollisuutensa siivota eläimensä jäljet tai pitää eläin kytkettynä, hänet voidaan tuomita järjestyssääntörikkomuksesta sakkoihin. Käytännössä poliisi valvoo ja sakottaa rikkomuksesta. Isännöitsijä ei voi puuttua kakka-asiaan.

Lemmikkieläinten pitoa ei voi taloyhtiön järjestyssäännöissä kieltää kokonaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *