Ismo Isännöitsijä – Talo täynnä tenavia ja elämää

Eräässä Ismo Isännöitsijän isännöimässä taloyhtiössä on juuri laadittu yhtiölle strategia. Siinä määritellään, miten taloyhtiötä kehitetään ja johdetaan sekä huomioidaan kiinteistön kunto ja korjaukset.

Ismo ehdotti strategian laatimista taloyhtiön hallitukselle, joka oli aluksi hieman epäileväinen. Miksi meidän taloyhtiö tarvitsisi sellaisen? Ismo selitti, että strategian avulla taloyhtiötä on helppo johtaa ja kehittää asukkaiden toivomusten mukaiseen suuntaan. Lopulta hallitus innostui asiasta.

Seuraavaksi selvitettiin asukaskyselyllä, mitä osakkaat ja asukkaat ajattelevat taloyhtiön nykyisestä tilasta ja mitä heidän mielestään pitäisi kehittää. Kyselyn pohjalta taloyhtiön hallitus laati yhdessä Ismon kanssa taloyhtiölle strategian, jossa määriteltiin, että tämä taloyhtiö on lapsiystävällinen. Suurin osa asukkaista on lapsiperheitä.

Lapsiystävällistä taloyhtiötä kehitetään lapsien ehdoilla. Ismo kertoo taloyhtiön hallitukselle, että piharemontin yhteydessä on mietittävä erityisesti turvallisuutta ja leikkipaikan uudistamista. Lisäksi strategiaan on kirjattu ajankohtaiseksi kehityskohteeksi hissiremontti, sillä lastenrattaiden kanssa pitää päästä helposti myös ylimpiin kerroksiin.

Asukkaiden toiveiden lisäksi strategiaan on kirjattu myös taloyhtiön historia ja kohdetiedot, nykyinen tilanne eli esimerkiksi kuvaus taloyhtiön käyttämistä isännöinti- ja huoltopalveluista sekä ne keinot, joilla taloyhtiön strategiset linjaukset toteutetaan.

Kun strategia on laadittu, hallitus esittelee sen yhtiökokoukselle. Tämän jälkeen yhtiökokous hyväksyy strategian, ja se otetaan heti käyttöön. Ismo ja taloyhtiön hallitus seuraavat ja päivittävät strategiaa säännöllisin väliajoin. Strategia liitetään myös isännöitsijäntodistukseen ja toimintakertomukseen ja jaetaan osakkaille joka vuosi osana yhtiökokousaineistoa.

Lue lisää taloyhtiön strategiasta

 Taloyhtiön strategia top 3

1. Taloyhtiö tarvitsee strategian, koska

  • se kiteyttää omistajiensa ja käyttäjiensä tavoitteet kiinteistön kehittämiseksi,
  • huomioidaan kiinteistön kunto ja korjaustarpeet kunnossapitotarveselvitystä laajemmin,
  • mihin taloyhtiötä halutaan kehittää.

2. Strategia on hallituksen ja isännöinnin työkalu, joka helpottaa asunto-osakeyhtiön johtamista.

3. Strategialla ja sen määrätietoisella toteuttamisella voidaan vaikuttaa asuntojen arvon kehittymiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *