Paloturvallista viikkoa

24.11.–1.12. vietetään Paloturvallisuusviikkoa. Joulun alla jokaisen asukkaan on hyvä tarkistaa, että palovaroitin toimii ja muistaa, ettei kynttilöitä tai kynttilälyhtyjä saa jättää valvomatta eikä kynttilöitä asettaa liian lähelle toisiaan. Kynttilän alla pitäisi myös olla aina palamaton alusta, ettei tuli pääse leviämään.

Lue Pihaparlamentin paloturvalliset kirjoitukset

Vahinkojen ehkäisemiseksi taloyhtiössä pitää laatia pelastussuunnitelma. Suunnitelman laatiminen on taloyhtiön hallituksen vastuulla. Isännöinti tukee hallitusta riskien tunnistamisessa ja auttaa rakentamaan turvallista arkea. Hallituksen kannattaa tehdä vähintään kaksi asiaa: lähettää asukkaille turvallisuuskysely ja järjestää turvallisuuskävely.

Lisätietoa pelastussuunnitelman laatimisesta.

Yksi vastaus artikkeliin ”Paloturvallista viikkoa

  1. Tämä on hyvä teema, itse olen kaivannut vähän pidempää ”älä-tee” listaa kuin ”varo kynttilöitä”. Esim. keittiön hormin rasva voi polttaa kodin jos tulee rasvapalo. Sammuneeksi luultu tuhka voi sytyttää paloja…. esimerkkejä elävästä elämästä, jotka kaikilta unohtuu nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *