Jännittävää joulunodotusta

Joulu lähestyy ja vatsanpohjassa kutkuttaa jo jännitys. Jouluna on hyvän ruoan ja lahjojen lisäksi muistettava muutama käytännön asia.

Kynttilät
Älä koskaan jätä kynttilöitä palamaan yksin. Polta kynttilöitä vain palamattomalla alustalla ja tarkista jo etukäteen, että palovaroitin toimii. Lisää palovaarojen torjunnasta voi lukea Kunnossapitovastuu-oppaasta.

Kinkkurasva
Hävitä kinkun nestemäinen paistorasva tiiviissä astiassa, esimerkiksi Flora-purkissa, sekajätteeseen. Jähmettyneen rasvan voi hävittää biojätteen mukana. Paistorasvaa ei missään nimessä saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii putkiston.

Lahjapaperit
Lahjapaperit ovat energiajätettä. Ne kannattaa hävittää vasta, kun roskalaatikot on joulun jälkeen tyhjennetty. Joulunaikaan roska-astiat täyttyvät, kun roskakuskit ovat lomalla.

Kuusi
Toimita kuusi kierrätyspisteeseen. Joissakin taloyhtiöissä joulukuuset noudetaan pihasta joulun jälkeen. Toisissa taloyhtiöissä ei ole keräystä, vaan kuuset pitää toimittaa kunnan yleiseen keräyspisteeseen. Varmista isännöintiyritykseltä, jos olet epävarma, miten talossasi toimitaan.

Piilota pidempi poissaolo
Pidä asunto asutun näköisenä sen aikaa, kun olet joululomamatkalla. Rivitalossa voi pyytää naapuria tai ystävää lakaisemaan lumet oven edestä, ja kerrostalossa naapuri voi käydä työntämässä postiluukusta roikkuvat postit sisään.

Kotitalo-lehden julkaisemasta joulunajan vinkkilistasta voi lukea lisää vinkkejä.

Hyvää joulua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *