Viisi väärinkäsitystä isännöinnistä

Isännöitsijän työstä kuvitellaan kaikenlaista. Alla on listattu viisi yleisintä väärinkäsitystä isännöinnistä:

 1. Isännöitsijä on talonmies, huoltomies, remonttimies tai heidän työnjohtajansa.
 2. Isännöitsijä on töissä vuorokauden ympäri.
 3. Isännöitsijä on itsevaltias, joka saa päättää mielensä mukaan kaikesta taloyhtiössä.
 4. Isännöitsijä ei saa mitään aikaiseksi ja on laiska.
 5. Isännöintiin ei tarvita koulutusta, vaan työ on niin helppoa hommaa, että kuka tahansa pystyy siihen.

Esimerkit ovat todellisesta elämästä, isännöitsijöiltä itseltään kuultua.

Lue seuraavasta kirjoituksesta, miten asiat todellisuudessa ovat.

Lisää väärinkäsityksiä ja hauskoja tarinoita taloyhtiön arjesta voit lukea Isännöintiliiton julkaisemasta Sankaritarinoita taloyhtiöstä -sarjakuvakirjasta.

3 vastausta artikkeliin ”Viisi väärinkäsitystä isännöinnistä

 1. Miten ”talonmiehenä” toimineen osakkaan (palkkasuhde) erottaminen tehtävästään yhtiökouksen päätöksellä eroaa normaalista irtisanomisesta.
  Asukkaiden selvä enemmistö kannattaa toimenkuvan lakkauttamista kustannussyistä. Kyseessä osaaikainen toimi (ei muita palkattuja) ja ”mandaatti” toistaiseksi voimassa ollut vajaat kymmenen vuotta.
  Pitääkö asiassa järjestää YT (kuuleminen) ja hoitaako isännöitsijä asian?

  • Yhtiökokous voisi ensin käsitellä talonmiehen palveluiden ulkoistaminen. Jos halutaan päättää asiasta tulisi päätös tehdä yhtiökokouksessa enemmistöllä.
   Jos talonmiehen työsuhde halutaan päättää on suhteen päättämiselle oltava työsopimuslain mukainen irtisanomisperuste. Tällainen irtisanomisperuste on esimerkiksi kun tarjolla oleva työ on taloudellisista, tuotannollisista tai työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi, kuten esimerkiksi silloin kun palvelu ulkoistetaan. Isännöitsijä huolehtii yleensä käytännön asioista työsuhteen päättämiseen liittyen.
   Yhteistoimintalaki koskee yrityksiä, joissa on vähintään 20 työntekijää.

 2. Osaatko sanoa, pitääkö isännöitsijällä olla jokin koulutus ja mikä? Ihan vain kirjanpitäjä täti taitaa pitää isännöitsijänä asukkailta vedenkäytön kiellettynä, koska hänen näkemys putkiston tukkeessa olosta. En vain tiedä mikä tukkeessa oleva putki vuotaa.. Laiskasti imuauton tilasi, eikä putkimiestä tarvitse ilmeisesti rahansäästön vuoksi edes kysyä. Ei väliä asukkaista vaan menee sillä mikä halvinta. Mihin voi valittaa isännöitsijästä, joka ylipäätään jo puhuu asiat väärin, ei osaa hoitaa työtänsä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *