Putkiremonttitarina, osa 1: Putkiremontti tulee, oletko valmis?

PutkiremonttitarinaJokaisessa taloyhtiössä on tehtävä putkiremontti, kun putket ovat noin 40–60 vuoden ikäisiä, ja niiden kunto alkaa olla huono. Osakkaan on syytä kiinnostua, kun putkiremontti nousee keskustelunaiheeksi taloyhtiössä, sillä se on osakkaan kannalta iso ja tärkeä asia.

Matin taloyhtiössä putkiremontti on tarkoitus aloittaa tänä vuonna. Putket ovat nyt 50-vuotiaat ja kaipaavat korjausta. Viime vuoden aikana taloyhtiössä on tehty asiasta useissa kokouksissa päätöksiä. Remonttia on valmisteltu yhdessä isännöinnin ja asiantuntijoiden kanssa huolellisesti. Prosessi on ollut pitkä. Tähän mennessä putkiremontille on asetettu teknisten ja taloudellisten selvitysten sekä osakkaiden näkemysten perusteella selkeät tavoitteet, tehty päätös hankesuunnittelun aloittamisesta ja nimetty remonttiryhmä tekemään remonttia.

Seuraamme Pihaparlamentissa tämän vuoden ajan kuukausittain Matin taloyhtiössä tehtävän putkiremontin etenemistä suunnitteluvaiheesta toteutukseen. Lue seuraavasta kirjoituksesta, miten putkiremontti vaikuttaa asunnon arvoon.

Sanastoa

Putkiremontti = viemäri- ja/tai vesiputkistojen peruskorjaus.

Linjasaneeraus = laaja putkiremontti, jossa uusitaan märkätilat ja keittiö. Lisäksi linjasaneerauksessa uusitaan mahdollisesti myös sähköt ja tietoliikennekaapelointi.

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *