Putkiremonttitarina, osa 2: Myyjä voittaa aina, ostaja voittaa harvoin

PutkiremonttitarinaPutkiremontti on ennen pitkää edessä jokaisessa vanhassa taloyhtiössä. Putkiremontti laskee asunnon myyntihintaa, mutta ei niin paljon, että se kattaisi tulevan remontin kustannukset. Ole siis tarkkana, kun ostat putkiremontoimatonta asuntoa.

Viisisataa välirahaa

Putkiremontti maksaa noin 500 euroa neliöltä, kun remontti tehdään perinteisillä menetelmillä. Asunnonostaja maksaa siis 500 euroa enemmän jokaisesta neliöstä, kun hän ostaa asunnon putkiremonttia odottavasta talosta.

Toisaalta myyjän näkökulmasta asunto kannattaa myydä reilusti ennen putkiremonttia, sillä asunnon hinta alkaa laskea jo seitsemän vuotta ennen remontin alkua.

Vuosi ennen remonttia asunnon hinta on 9 prosenttia halvempi. Asunnonostajan pitää kuitenkin varmistaa, että 9 prosenttia riittää kattamaan remontin kustannukset. Näin harvemmin kuitenkin on.

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.

2 vastausta artikkeliin ”Putkiremonttitarina, osa 2: Myyjä voittaa aina, ostaja voittaa harvoin

  1. Hei

    Jos 9% hinnanalennus olisi 500 euroa/m2 tarkoittaisi se asunon hinnaksi noin 5500 euroa/m2. Eli enemmänkin saisi asunnon hinta laskea ennen remonttia.

    Tuolla 500 eurolla kyllä tekee jo aika kattavan linjasaneerauksen.

    Vertailun vuoksi meidän taloyhtiössä käyttövesiputkiston uusiminen muutama vuosi sitten maksoi 62 e/m2. Viemärit toki vielä ovat tulevaisuudessa tulossa…

    • Vesalla on oikea näkemys asian laadusta.Yhtiökokouksessa on aina osaamisessaan eri tasolla olevia osakkeenomistajia, jotka joutuvat tyytymään jopa pihaparlamentin kaikensorttiseen aivoriiheen.Suunnittelija voi paljolti olla oman rutiininsa varassa, eikä halukkaasti ja tasapuolisesti esitä uudempia vaihtoehtoja.Siksi on erityisen tärkeää, että jokainen saa luettavakseen etukäteen oman paperinsa.Kokouksessa pitää olla esittelijöinä myös eri putkiremonttimetodien tekijät.Ehdottomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *