Pölisevä katupöly äkkiä pois taloyhtiön pihalta

Sulaneet lumet jättävät jälkeensä kasoittain hiekoitussepeliä. Jokakeväinen riesa pöllyää inhottavasti tuulessa, tunkeutuu lenkkareihin ja tekee asvaltista liukkaan. Kenen tehtävä on siis huolehtia katupölyt pois taloyhtiön pihalta?

Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin on huolehdittava, että taloyhtiön piha ja taloyhtiön tontin kohdalla oleva katu ovat puhtaita, kun lumet ovat sulaneet. Käytännössä hallitus siirtää kiinteistön huoltotehtävät sopimuksella kiinteistönhuoltoyritykselle. Isännöinti laatii sopimuksen huoltoyrityksen kanssa.

Varsinaisen lakaisutyön tekee kiinteistönhuoltoyritys. Hallituksen ja isännöinnin tehtäväksi jää valvoa, että sopimuskumppani noudattaa sovittuja ehtoja.

Puhdas asvaltti on muuten selvä kevään merkki, eikö vaan?

2 vastausta artikkeliin ”Pölisevä katupöly äkkiä pois taloyhtiön pihalta

  1. Huomenta!
    Sijoitan kiinteistön huoltoon tämän kysymyksen: Jos kerrostaloyhtiössä on katsottu tarpeelliseksi korjata salaojat, ja korjauksen vuoksi 1. kerrosten aidattu patio joudutaan purkamaan.
    Joissakin on osakkaan laittamia istutuksia ja laatoituksia. Mille tasolle yhtiö on velvollinen ennallistamaan ko. patiot? Perustasosta yhtiössä ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *