Kesä kuumentaa grillin ja tunteet

Grilling at summer weekendOlen kuullut, että grillaaminen parvekkeella kuumentaa toisinaan grillin lisäksi tunteita, kun naapurin käryävät makkarat ärsyttävät muita. Parvekegrillaamisesta on kuitenkin turha ärtyä, sillä taloyhtiö ei voi automaattisesti kieltää sitä.

Parvekegrillaamista ei voi kieltää siksi, että parveke kuuluu asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan hallintaan. Osakas saa itse päättää, miten asumisensa järjestää. Siis vaikka grillata tai ottaa bikineissä aurinkoa parvekkeella.

Samat säännöt kaikille

Jos grillaaminen on kielletty taloyhtiön järjestyssäännöissä, taloyhtiön johdon eli isännöinnin ja hallituksen pitää pystyä osoittamaan, että grillaaminen on turvallisuusriski.  Eli esimerkiksi silloin, kun parveke on kokonaan puuta ja tulipalon vaara on todellinen.

Isännöinnin ja hallituksen tehtävä on myös selvittää, ovatko paloviranomaiset kieltäneet grillaamisen.

Parvekegrillaaja, muista nämä:

  • avotulen tekeminen on kiellettyä eli kertakäyttögrilliä ei saa käyttää.
  • sähkö- ja kaasugrillit ovat turvallisimmat vaihtoehdot, ja niillä voi grillata parvekkeellakin.
  • hiiligrilli saa käyttää ainoastaan, jos grilliastia on hyvässä kunnossa ja turvallinen. Huonokuntoinen hiiligrilli on turvallisuusriski.

Kuumentaako parvekegrillaaminen tunteita teidän taloyhtiössä?

Yksi vastaus artikkeliin ”Kesä kuumentaa grillin ja tunteet

  1. Pitäisikö grillausparvekkeilla asentaa liesituulettimet? Jos parvekkeilla saa grillata niin sitten myös olohuoneissakin saa grillata. Hajut vaan naapuriin, eiköhän poisteta samantien keittiöiden lieisituulettimet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *