Putkiremonttitarina, osa 4: Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty

PutkiremonttitarinaMatin taloyhtiössä osakkaat ovat tähän mennessä päättäneet yhtiökokouksessa putkiremontin suunnitteluvaiheen aloittamisesta ja valtuuttaneet hallituksen aloittamaan hankesuunnittelun. Matin korviin on kuitenkin kantautunut juoruja: osa asukkaista ihmettelee, miksi koko ajan vain suunnitellaan eikä ollenkaan ryhdytä tositoimiin. Matti muistelee vanhaa sananlaskua ”Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty”, mutta muiden asukkaiden mielipiteet saavat hänenkin epäilyksensä heräämään. Mihin sitä suunnitelmaa loppujen lopuksi oikein tarvitaan? Eikö niitäkin rahoja voisi käyttää hyödyllisemmin?

Suunnitteluvaiheen kustannukset ovat kokonaisuuden kannalta pieniä, noin 4-7 prosenttia koko remontin hinnasta. Jos hyvällä suunnittelulla voidaan remonttitöiden hinnasta vähentää esimerkiksi 10 prosenttia, suunnittelu on maksanut itsensä takaisin ja jopa tuottanut säästöä.

Hyvään suunnitteluun kannattaa panostaa, sillä ammattitaidolla ja huolella tehdyt suunnitelmat takaavat laadukkaan ja tavoitteiden mukaisen lopputuloksen. Oikein tehtyjen selvitysten ja riittävän suunnittelun ansiosta toteutusvaiheessa ei tule yllättäviä lisä- tai muutostöitä, jotka nostavat kustannuksia.

Isännöinti päätti järjestää Matin taloyhtiön asukkaille infon, jossa kerrottiin hyvän hankesuunnitelman merkityksestä kokonaisuuden kannalta. Kuunneltuaan isännöinnin esityksen Matti ymmärsi, miksi putkiremontin suunnitteluun kannattaa panostaa ja miksi suunnittelunkin on syytä edetä vaiheittain. Isännöinti myös kehotti osakkaita pohtimaan tässä vaiheessa tarkasti sitä, mitä toiveita heillä on putkiremontin suhteen. Lue seuraavasta osasta, miten Matin taloyhtiön osakas Virtanen inspiroitui isännöinnin kehotuksesta.

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.

Lue tosielämän onnistuneita Putkiremontti -tarinoita Isännöintiliiton verkkosivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *