Aktiiviset asukkaat, taloyhtiön työmuurahaiset

Taloyhtiön työmuurahaiset ovat joko hallituksen tai yhtiökokouksen valtuuttamien työryhmien jäseniä. He ovat aktiivisia asukkaita, jotka ovat vapaaehtoisesti mukana esimerkiksi piha-, remontti-, strategia- tai Facebook-työryhmissä.

Taloyhtiön hallitus voi päättää käyttää työmuurahaisia esimerkiksi taloyhtiön remonttihankkeiden valmistelemisessa tai pihan viihtyvyyden parantamisprojektissa. Tällöin hallitus voi esimerkiksi antaa työmuurahaisten muodostamalle työryhmälle budjetin, jonka raameissa työryhmä saa uudistaa pihaa.

Hallituksen alaiset työryhmät eivät ole koskaan päätösvaltaisia. Lopulliset päätökset tekee aina hallitus. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät työmuurahaiset ole myöskään juridisessa vastuussa toiminnastaan. Siitä syystä työryhmään mukaan meneminen onkin kiva ja rento tapa osallistua taloyhtiön toimintaa.

Työmuurahaisena työskentely on sitä paitsi tosi hauskaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan sitä!

Taloyhtiössäni laaditaan parhaillaan strategiaa. Kuulun itse strategiaa valmistelevaan asukastoimikuntaan, joka on hallituksen valtuuttama työryhmä. Toimimme hallituksen alaisena ja raportoimme työn edistymisestä hallitukselle. Voimme siis sanoa olevamme hallituksen työmuurahaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *