Putkiremonttitarina, osa 5: Toiveet todeksi

PutkiremonttitarinaPitkän hiljaiselon jälkeen on taas aika jatkaa Matin taloyhtiön putkiremonttihankkeen tarinaa! Viime osassa Matin taloyhtiön isännöitsijä kehotti osakkaita pohtimaan tarkasti sitä, mitä toiveita heillä on putkiremontin suhteen. Osakas Virtanen innostui isännöinnin kehotuksesta ja haluaa, että hänen kylpyhuoneeseensa rakennetaan remontin yhteydessä poreamme.

 

Poreammeen asentaminen putkiremontin yhteydessä on osakkaan oma remontti, josta osakas vastaa itse ja josta pitää tehdä erillinen ilmoitus isännöinnille. Remontti-ilmoituksessa pitää kertoa, onko valmis käyttämään samaa urakoitsijaa kuin taloyhtiö, mitä työvaiheita remonttiin liittyy ja mitä materiaaleja aikoo käyttää. Osakkaan pitää lisäksi selvittää, onko urakoitsija halukas toteuttamaan myös osakkaiden omat remontit.

Omaa remonttia suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon, että putkiremontin hankesuunnittelijalla pitää olla tarpeeksi aikaa perehtyä osakkaiden omien remonttien suunnitelmiin, jotta hän voi arvioida niiden vaikutuksen koko remonttiin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sen pohtimista, miten osakkaiden omat remontit ajoitetaan niin, että ne sopivat yhteen taloyhtiön hankkeen kanssa. Tämän vuoksi remontti-ilmoitus pitää tehdä hyvissä ajoin.

Osakkaat voivat vaikuttaa myös siihen, miten taloyhtiön yhteisiä tiloja remontoidaan. Putkiremontin suunnitteluvaiheessa kannattaakin esittää myös koko taloyhtiön asumisviihtyisyyttä parantavia toiveita. Halutaanko parantaa esimerkiksi rappukäytävän valaistusta tai asentaa huoneistoihin lisää pistorasioita? Kaikki tällaiset toiveet taloyhtiön remonttiin liittyen on hyvä kertoa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, esimerkiksi taloyhtiön lähettämän asukaskyselyn yhteydessä.

Jätettyään remontti-ilmoituksen isännöinnille Osakas Virtanen marssii laattakauppaan kartoittamaan poreammetarjontaa. Mutta mitä tuumii Virtasen naapuri Marja, joka on uudistanut kylpyhuoneensa vastikään lattiasta kattoon? Lue seuraavasta osasta, miten Marja ottaa ohjat käsiinsä. 

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista saat Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.
Lue tosielämän onnistuneita Putkiremontti-tarinoita Isännöintiliiton verkkosivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *