Putkiremonttitarina, osa 8: Älä tyydy peruspakettiin

PutkiremonttitarinaMatin taloyhtiössä hankesuunnittelija teettää asukkaille kyselyn, jossa pyydetään arvioimaan taloyhtiön putkiremonttihankkeen perustasoratkaisun riittävyyttä. Perustasoratkaisulla tarkoitetaan niin sanottua mallikylppäriä. Osakkaat eivät kuitenkaan vastaa hankesuunnittelijan kyselyyn. Suunnittelija tuskastuu ja valittaa asiasta isännöinnille.

Putkiremontin yhteydessä voi olla tarpeen parantaa kylpyhuoneita ja wc-tiloja nykypäivän tasolle. Jos näin päätetään tehdä, taloyhtiö ehdottaa kaikkiin asuntoihin samanlaisen kalustuksen, laatoituksen ja valaistuksen perusratkaisun, jota kutsutaan jatkossa perustasoksi.

Perustason ratkaisut eivät välttämättä edusta kaikkien osakkaiden mielikuvaa unelmien kylpyhuoneesta. Siksi on pelkästään osakkaan etu, että hän kertoo omista mielipiteistään aktiivisesti ja tuo esiin, millaisen parannuksen haluaa omaan asuntoonsa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että osakas voisi esimerkiksi toivoa omaan kylpyhuoneeseensa jotain todella erikoista, kuten kultahanaista poreammetta. Yleensä taloyhtiö antaa tässä vaiheessa tietyt vaihtoehdot esimerkiksi laattojen väreistä, joista osakas voi valita mieluisansa.

Osakkaan haluamat asuntokohtaiset muutokset kirjataan huoneistokorttiin. Huoneistokortti on remonttityöhön liittyvä huoneistokohtainen perustason luettelo, joka toimitetaan kaikille osakkaille hankkeen suunnittelun aikana.

Isännöinnin kehotuksesta Matin taloyhtiön remonttiryhmä lähettää kaikille osakkaille tiedotteen, jossa perustellaan, miksi hankesuunnittelijan kysymyksiin vastaaminen kannattaa. Loppujen lopuksi osakkaat ymmärtävät, että ilman vastauksia heidän on tyytyminen vain pakettikylppäriin. Lue seuraavasta osasta, miten Matin taloyhtiön osakkaat päättävät rahoittaa putkiremontin.

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista saat Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.
Lue tosielämän onnistuneita Putkiremontti-tarinoita Isännöintiliiton verkkosivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *