Putkiremonttitarina, osa 10: Päätökset pöytäkirjaan

PutkiremonttitarinaMatin taloyhtiön osakkaat ovat kokoontuneet yhtiökokoukseen päättämään putkiremontin rahoituksesta. Enemmistö osakkaista alkaa kallistua sille kannalle, että hanke rahoitetaan taloyhtiön lainalla. Taloyhtiö on niin hyvällä alueella, että vuokratuotto vanhasta talonmiehen asunnosta on pitkällä ajanvälillä parempi vaihtoehto. Juuri, kun ollaan pääsemässä yhteisymmärrykseen, osakas Marja marssii yhtiökokoukseen vaatimaan hyvitystä tekemästään kylpyhuoneremontista. Marjan mosaiikkilaattoja ei seinästä irti revitä!

Osakkaan pitää esittää hyvitysvaatimuksensa ajoissa, mieluusti jo siinä yhtiökokouksessa, jossa putkiremonttia aletaan suunnitella ensimmäistä kertaa. Esimerkkitaloyhtiömme Marja on siis myöhässä vaatimuksensa kanssa. Lähtökohtaisesti hyvitysvaatimus pitää esittää jo suunnitteluyhtiökokouksessa. Koska lainan euromääristä ei vielä ole tarkasti päätetty, yhtiökokous voisi vielä tässä tilanteessa ottaa hyvitysvaatimuksen huomioon.

Yhtiökokouksessa annetaan hallitukselle valtuudet valita urakoitsija ja nostaa lainaa enintään x euroa. Lisäksi hallitukselle annetaan valtuudet tehdä urakkasopimus ja myöntää mahdollinen hyvitys, joka voi kuitenkin enintään olla taloyhtiölle syntyvän säästön määrä. Yhtiökokous ei tässä tilanteessa voi tehdä päätöstä hyvityksen määrästä, sillä Marja ei ole toiminut kuten isännöitsijä on ohjeistanut.

Yhdessä isännöinnin kanssa hallitus perehtyy Marjan antamiin dokumentteihin, joista käy ilmi, että hänen kylpyhuoneremonttinsa on tehty poikkeuksellisen hyvin. Taloyhtiö säästää tämän ansiosta rahaa, joten hallitus päättää myöntää Marjalle hyvityksen. Onhan Marja jo aiemmin tiedustellut asiaa isännöinniltä. Hyvitys myönnetään vastikkeenalennuksena tulevassa putkiremontissa. Lue seuraavasta osasta, miten putkiremontin toteutus käynnistyy Matin taloyhtiössä.

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista saat Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.
Lue tosielämän onnistuneita Putkiremontti-tarinoita Isännöintiliiton verkkosivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *