Putkiremonttitarina, osa 12: Arvotavarat talteen

PutkiremonttitarinaMatti on jättänyt arvotavaroita asuntoonsa isännöinnin ohjeistuksista huolimatta. Taloyhtiöhän sijaitsee rauhaisassa paikassa eikä Matti ole ikinä törmännyt epäilyttäviin hiippareihin kotinsa kulmilla! Viikonlopun kunniaksi Matti päättää piipahtaa asunnolla katsomassa, miten putkiremonttityöt etenevät. Kauhukseen hän huomaa, että hänen uusi kannettava tietokoneensa on hävinnyt olohuoneesta.

Vaikka varkauksia pelätään enemmän kuin niitä todellisuudessa tapahtuu, on osakkaan hyvä viedä kaikki arvotavarat pois asunnosta remonttitöiden ajaksi. Jos osakas joutuu jättämään jotain asuntoon, tavaroista kannattaa tehdä lista ja ottaa niistä valokuvat. Remontin aikana asunnossa käy useita eri remonttimiehiä, ja ovien ollessa auki voi kadunkulkijakin päästä livahtamaan sisään.

Kaikilla, jotka työskentelevät asunnoissa, pitää olla kuvallinen henkilökortti. Pääurakoitsija vastaa työmaan turvallisuudesta ja siellä liikkuvista työmiehistä, mutta hänen on mahdotonta erottaa talon asukkaat satunnaisista ohikulkijoista. Siksi on hyvä, että asukas on myös itse aktiivinen ja käy valvomassa asuntonsa kuntoa.

Matti oli jättänyt koneen pöydälle, kun edellisenä iltana kävi katsomassa remonttitöiden etenemistä. Isännöitsijä kehottaa Mattia tekemään rikosilmoituksen, koska se on yleensä edellytys mahdollisille vakuutuskorvauksille. Todennäköisesti tietokoneen on vienyt joku ohikulkija. Lue seuraavasta osasta, mitä yllätyksiä osakas Virtanen kohtaa kylpyhuoneensa loppukatselmuksessa.

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista saat Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.
Lue tosielämän onnistuneita Putkiremontti-tarinoita Isännöintiliiton verkkosivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *