Putkiremonttitarina, osa 14: Malja uuden kylppärin kunniaksi!

PutkiremonttitarinaMatin taloyhtiön putkiremonttityöt ovat valmistuneet ja taloyhtiön tarkastuskierros on pidetty. Projektinjohtaja tuo yhtiökokouksen tarkastettavaksi putkiremonttiprojektin taloudellisen loppuselvityksen. Yhtiökokous hyväksyy projektin loppuselvityksen ja päättää osakkaiden lainaosuuksien maksamisesta.

Urakoitsijan kanssa suoritetussa taloudellisessa loppuselvityksessä selvitetään taloyhtiön remonttitöiden lopulliset kustannukset. Hallituksen ja isännöitsijän on syytä laatia yhteenveto kaikista taloyhtiölle hankkeesta tulleista kustannuksista aina tarveselvityksestä lähtien. Yhteenveto esitetään osakkaille yhtiökokouksessa.

Putkiremonttihankkeen jälkeen tehdään myös takuutarkastus. Korjaushankkeen takuuaika alkaa, kun remonttityö on sovittu vastaanotetuksi. Rakennusalan YSE1998-ehtojen mukaan putkiremonttitöiden takuuaika on yleensä 2 vuotta, mutta tästä voidaan myös sopia toisin. Urakoitsija vastaa niistä virheistä ja puutteista, jotka tulevat ilmi takuuaikana ja voidaan katsoa kuuluvan urakoitsijan vastuulle. Takuutarkastus tehdään yleensä takuuajan päättyessä.

Osakkaan kannattaa ilmoittaa havaitsemistaan puutteista isännöitsijälle ja hallitukselle mahdollisimman nopeasti. Osakkaalla on ilmoitusvelvollisuus, jonka tekemättä jättäminen saattaa aiheuttaa hänelle ylimääräisiä kustannuksia. Isännöitsijä huolehtii siitä, että tieto kulkee urakoitsijalle ja sopii korjaustöiden aikataulusta.

Uusien kylpyhuoneiden kunniaksi Matin taloyhtiössä päätetään järjestää yhteiset uuden vuoden juhlat. Myös taloyhtiön isännöitsijä kutsutaan paikalle kilistelemään hyvin onnistuneelle hankkeelle. 

Matin taloyhtiön putkiremonttihankkeen tarina on nyt tullut päätökseensä. Iloista uutta vuotta Pihaparlamentin lukijoille!

Lisätietoa jokaisen asukkaan putkiremontista saat Taloyhtiömme putkiremontti -työkirjasta.
Lue tosielämän onnistuneita Putkiremontti-tarinoita Isännöintiliiton verkkosivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *