Hyvä isännöinti kannattaa

2. kirjoitus

Oikein! Kiitos Kiinteistöliitto, joka nosti tutkimuksessaan esille isännöinnin hinnan ja laadun. Asumisen ja omistamisen kannalta tämä on erittäin tärkeä asia. Tutkimuksen mukaan isännöinnin peruspalkkio ei ole noussut kolmessa vuodessa juuri lainkaan, ja samaan aikaan laatu sakkaa. Miksiköhän? Näiden tekijöiden summaahan tuo juuri on.

Kiinteistöjen ikä ja korjaustarpeet sekä asukkaiden ja lain tuomat vaatimukset ovat lisänneet merkittävästi isännöinnin tarvetta. Totuushan on se, että isännöintiyritykset ovat joutuneet venyvien ja vanuvien sopimusten takia ottamaan lisääntyneet vaatimukset yrityksen piikkiin. Näin ei voi jatkua ja on hyvä, että Kiinteistöliittokin on tämän huomannut. Hyvän isännöinnin merkitys kasvaa päivä päivältä ja taloyhtiön hallituksen kannattaa panostaa siihen. Väitän tämän panostuksen maksavan itsensä monin verroin takaisin. Huonosta taas ei kannata kauheasti maksaa, vai mitä?

Kiinteistöliiton tutkimuksen mukaan taloyhtiöt haluavat jatkossakin maksaa isännöintipalvelusta kuukausihintaa piittaamatta palvelun määrästä ja laadusta. Kuukausiveloitteisen isännöintipalvelun osuus on tällä hetkellä noin 80 % isännöinnin liikevaihdosta. Tämä on väärin. Tällä systeemillä joku saa isännöitsijän tärkeää aikaa 15 tuntia viikossa, toinen ei yhtään. Onko tämä reilua? Se, joka käyttää ja kuluttaa, saa kaupunkilaisjärkeni mukaan myös maksaa. Toinen asiakas haluaa vain perussetin, toinen tahtoo kehittää ja rakentaa kestävää kiinteistönpitokulttuuria. Sama hintako molemmille? Vastaukseni on selkeä ei.

Kuva: Flickr / dee inna

Yksi vastaus artikkeliin ”Hyvä isännöinti kannattaa

  1. Meillä on suunnitelmissa kattoremontti. Valtuutettiin isännöitsiä,5.5.14 käynistää suunnitelma,isännöitsiä on alle kirjoittanut 15.9.14 sopimuksen konsulttityöstä. jonka kokonais hinta on 5.500€ Hallitus sai 23.12.2014 vasta tiedon asiasta. Onko toimittu asiassa oikein? Ensimmäinen lasku on maksettu 1100,00€ kONSULTTI ON SUUNNITELLUT PELTIKATTOA,vaikka kyseessä on tiilikatto. Olisiko Isännöitsijän pitänyt infvormoida hallitusta ja Taloyhtiötä vai onko hän voinut tehdä päätöksen yksin? Ystävällisin terveisin: Kaj-Erik Nyberg puh: 0505505263.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *