Made in China

Kiina

Olin viime viikolla kaksi päivää Brysselissä eurooppalaisen kiinteistöalan ammattilaisjärjestön CEPI:n kokouksissa. Agendalla oli vaikeita EU-politiikkaan liittyviä kysymyksiä kiinteistöalan kannalta, mm. energiatehokkuus, ammatillisen sääntelyn harmonisointi, eurooppalainen ammattikortti, yhteiset työharjoittelun periaatteet, rahanpesun estäminen, kuluttajien oikeudet ja huoli trendistä, jossa välittäjiä ei enää käytetäkään asuntokaupoissa. Mukana keskusteluissa oli huipputyyppejä ympäri Eurooppaa.

Suomessa kiinnostavat lillukanvarret

Pitkien päivien päätteeksi otin iltakoneessa kotiin käteeni Kauppalehden ja aloitin kolmossivusta. Markku Peretskoi kertoi kokemuksistaan otsikolla ”Yhtiökokous”. En muista, koska olisin pidättänyt naurua niin paljon kuin sitä lukiessa. Tärkeiden kiinteistönpidon tulevaisuutta koskeneiden keskusteluiden jälkeen Peretskoin kirjoitus palautti minut maan pinnalle. Todellinen tervetuloa kotiin -toivotus, tai ennemminkin tervetuloa takaisin Mänttilään.

”Tiedättekö miten saa rääväsuut hiljaiseksi yhtiökokouksessa?” ”Pyydä hallitukseen.” ”Tiedättekö mitä tapahtuu kun toteaa putkien olevan siinä kunnossa, että vesi tuodaan kohta sisään ämpäreillä?” ”Aletaan pohtia ämpärien väriä.” ”Julkisivuremonttia ehdottaessa aletaan vaatia, ettei sitä saa olla haittaa asumiseen.” ”Kuulemma asiasta liikkuu jo varma tieto Pihaparlamentissa, remontti tehdään Kiinassa.”

Kertokaa, mikä ihme saa viisaat ihmiset ostamaan asuntoja ja sitten muuttumaan osaamattomiksi pihakukkien päättäjiksi? Miksi meillä Suomessa asukkaita kiinnostavat pelkät lillukanvarret? Minä en ymmärrä. Jaksamista isännöitsijät!

Kuva: Flickr / Gidzy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *