Isännöinti = Jokerit

Jääkiekko

Isännöintiyritys on joukkue, isännöinti on joukkueurheilua. Näin olen vuosikaudet yrittänyt asiat nähdä. Vaikka tunnustankin arvostavani enemmän yksin pärjääviä.

Talvella julkaistu KTI Kiinteistötieto Oy:n tekemä tutkimus Kiinteistöliiton tilauksesta sai minut hyvin hämilleni. Mitä ihmettä, isännöintiala itse pitää alan markkinatarjoaman laatua alle keskinkertaisena. Siis me itse pidämme? Häh? Kuka nyt itseään haukkuisi julkisesti? Tiukkaa itseanalyysia täytyy todeta, mutta rohkeaa.

Urheilussa kovalla itseluottamuksella toimiva joukkue voittaa. Miettikääpä jääkiekon pudotuspelien HPK:ta nyt esimerkkinä. Monet hävisivät sille, kun henki, draivi ja itseluottamus olivat kunnossa. Toinen esimerkki oli Jokerit. Valmentaja Tomek Valtonen sanoi, näin käy kun ei pelaajat oikeasti ole mukana.

Mitä tämä urheilun vertaus sitten tarkoittaa isännöinnissä? Kuten em. tutkimuksessa tuli esille, olemme hyvin itsekriittisiä ja epävarmoja. Tulkitsen tämän siten, että isännöintialan ammattilaiset eivät ole todella mukana sielullaan, eivät pidä itseään hyvinä ja sen jälkeen itseluottamustakaan ei löydy. Tämä taas ehkä johtuu siitä, että asiakkaat eivät tunnu nekään luottavan tutkimusten mukaan heihin ja palautekin on keskinkertaista. Onko isännöintiala kuten Jokerit oli talvella?

Miten itseluottamus saadaan takaisin? Asiathan me osaamme. Mielestäni siihen tarvitaan hyvää palautetta, hyvää valmennusta  ja joukkueelle onnistumisen kokemuksia. Näistä saadulla kovalla itseluottamuksella isännöintialasta tulee voittaja, jota arvostetaan.

Ilman rohkeaa analyysia ei tapahdu muutosta. Nyt isännöintiala on sitä jo riittävästi tehnyt, muutos alkaa!

Asuminen Suomessa tarvitsee hyviä isännöintijoukkueita.

Kuva: Flickr / Roland Peschetz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *