Tämä laissa mättää!

Keskustelu

Meillä kaikilla on ollut viimeisen kuukauden aikana mahdollisuus osallistua verkkokeskusteluun asunto-osakeyhtiölain kehittämisestä osoitteessa www.vaikuta-asunto-osakeyhtiolakiin.fi. Tähänastisesta keskustelusta voi tehdä sen johtopäätöksen, että taloyhtiöiden viestintä tilikauden aikana on asukkaiden mielestä huonossa jamassa. Asukkaat myös uskovat, että useimmat ongelmat voitaisiin ratkaista taloyhtiöiden paremmalla viestinnällä.

Vuoden varrella taloyhtiöissä tapahtuu paljon sellaista, josta osakkaat ja asukkaat haluavat pikaista tietoa. Asukkaat haluavat tietää esimerkiksi taloyhtiön korjauksista, tapahtuneista vahingoista, mutta myös aivan tavallisista arjen asioista kuten energia-asioista ja asunnon hoitamisesta.

Pelkkä ilmoitus taloyhtiön ilmoitustaululla ei riitä, vaan nykyisin taloyhtiölle halutaan erilaisia keskustelukanavia, muun muassa Facebookiin omat taloyhtiö-sivut. Oikeusministeriön verkkokeskustelussa on selkeästi käynyt ilmi, että asukkaat haluavat laadukkaampaa ja ammattimaisempaa otetta taloyhtiöiden viestintään.

Keskusteluun voi osallistua vielä viikon ajan. Keskustelu sulkeutuu 19.6.

3 vastausta artikkeliin ”Tämä laissa mättää!

 1. Olisiko asia kuitenkin niin, että käytännöissä mättää ja laista ei saada tukea/voida vedota huonojen käytäntöjen muuttamiseksi. Joku viisas on sanonut, että Suomessa noudatetaan kyllä lakia, mutta etiikaan ja moraalin kanssa on vähän niin ja näin.
  Onko tämä kaikki tullut yllätyksenä Isännöintiliitolle? Minusta toimintaan ja yhteistoimintaan nimenomaan kuuluu itsestään selvänä viestintä, kommunikointi. Ja tämähän juuri puuttuu taloyhtiöistä. käsittääkseni. Jokainen elää omassa lokerossaan.
  Toisaalta kyseessä voi olla myös yhteiskunnillinen muutos edustuksellisesta demokratiasta kohti osallistumalla vaikuttamiseen. Ja tähän vaikuttaa ikärakenne, sukupuolijakauma, koulutustaso tekniikan, erityisesti tietotekniikan kehittyminen ja sen haltuunottotaso – tietotekninen osaamistaso, jne.

  • Olet varmasti analyysissasi oikeassa. Asia ei ole tullut meille yllätyksenä, mutta se, kuinka laajasta ns. ongelmasta on kyse, on kyllä yllättävää. Tarkoitan, että vuosia on väitetty ja uskottu, että asukkaita ja osakkaita ei kiinnosta taloyhtiön asiat, kun he eivät esimerkiksi osallistu yhtiökokoukseen.

   Minusta tällaiset keskustelut, kuin mitä OM:n verkkokeskustelussa nyt käydään, kuitenkin osoittavat, että kyllä asukkaita kiinnostaa todella paljon taloyhtiön asiat, ja he haluavat niistä tietoa. Kokouksissa ei ehkä edelleenkään haluta istua, mutta tietoa asioista kyllä halutaan.

   • kyllä kiinnostais ,mutta juuri pidetyssä kokouksessa ulkopuolinen puheenjnemmistö ,ja ei ole aikaaohtaja tyrmäsi minun asiat jo ensilauseeseen,hän hyvin ilkkuvaan sävyyn vastasi, että näistä asioista päättää enemmistö ja ei ole aikaa ja siihen tyyliin,olisin kysellyt korjauskuluista ja kuluihin liityvistä asioista, kosa meillä ei ilmoiteta esim remontin tekijöitten nimeä on vaan yht.summasumma outoa, vai mitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *