#100isännöintiyritystä

Tänä vuonna olen ottanut tavoitteeksi tutustua 100 isännöintiyritykseen. Viimeksi eilen kuulin ihmettelyä siitä, miten aion ehtiä. Joku voisi myös kysyä, mitä tärkeämpää tekemistä minulla voisi olla Isännöintiliiton viestintäpalveluista vastaavana johtajana.

Vuosi on alkanut näissä merkeissä vauhdikkaasti; olen saanut tutustua jo 17 isännöintiyritykseen. Päällimmäisenä tunteena on välittynyt se, että isännöintiyrityksissä ollaan innostuneita ja aktiivisia. Tälläkin hetkellä, keskellä kuumeisinta taloyhtiöiden tilinpäätös- ja yhtiökokousaikaa, isännöintiyrityksissä rakennetaan verkkosivuja, perustetaan blogeja, uudistetaan tietojärjestelmiä, panostetaan markkinointiin ja tutkitaan asiakaskyselyiden tuloksia. Mahtavaa! Juuri tätä tarvitaan, jotta isännöinti voi palvella taloyhtiöitä entistä paremmin.

Eilen vierailin Pirkanmaan Isännöintipalvelut Oy:ssä Lempäälässä ja tutustuin samalla palaseen suomalaista teollisuushistoriaa. Yrityksen toimisto sijaitsee vanhassa teollisuuskiinteistössä, jota kutsutaan Piippo-keskukseksi. Tikkataulujen valmistajana tunnettu Piippo Oy jätti kiinteistön kymmenisen vuotta sitten tyhjilleen ja Pirkanmaan Isännöintipalveluiden toimitusjohtaja Kari Tolonen sai tehtäväkseen hankkia sinne vuokralaiset. Muutamassa kuukaudessa Tolonen saikin taloon 30 yritystä ja Piippo-keskus heräsi uudelleen eloon.

Kari Tolosen tarina Piippo-keskuksesta osoittaa, miten aktiivisessa ja keskeisessä roolissa isännöintiyritykset ovat paitsi taloyhtiöiden, myös jopa kokonaisten kaupunkien, asuinalueiden ja elinkeinotoiminnan kehittäjinä.

Piippo-keskuksen tikkatauluhistoriasta muistuttaa viereisessä risteyksessä oleva tikkatauluteos, joka maksoi 350 000 € ja jonka Antti Piippo kustansi lempääläläisten iloksi. Kuva: Marjut Joensuu

Vanha kellokortti Piippo-keskuksen aulassa. Kuva: Marjut Joensuu

Olen ollut töissä Isännöintiliitossa melkein 10 vuotta ja vuosien varrella olen tavannut satoja isännöitsijöitä ja kuullut tuhansia hauskoja, kiinnostavia ja traagisiakin tarinanpätkiä isännöinnin ja taloyhtiöiden arjesta. Nyt on hyvä hetki uppoutua isännöintiyritysten toimintaan ja kuulla, mitä isännöintiyritysten johto ajattelee isännöinnin tilanteesta ja tulevaisuudesta.

Kerron huomioitani tapaamisista täällä Pihaparlamentissa, julkaisen kuvia Instagramissa ja viserrän vierailuista Twitterissä. Saatanpa ilahduttaa Isännöintiliiton Facebook-tykkääjiäkin jollakin tarinalla. Löydät nämä postaukset aihetunnisteella #100isännöintiyritystä.

Isännöintiyrityksen edustaja, haluatko kertoa minulle yrityksesi tarinan? Kuulen mielelläni myös palautetta ja ideoita Isännöintiliitolle. Ota yhteyttä: marjut.joensuu@isannointiliitto.fi, p. 040 500 2828.

Tapaamisiin!

Yksi vastaus artikkeliin ”#100isännöintiyritystä

  1. Päivitysilmoitus: 6 minuutin yhtiökokous ja 100 muuta tarinaa taloyhtiöistä #100isännöintiyritystä | Pihaparlamentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *