Kuka haluaa ylikorjata?

Toisinaan julkisuudessa näkee väitteitä siitä, että isännöitsijät, suunnittelijat tai urakoitsijat haluaisivat väen vängällä paisuttaa korjaushankkeita ja ylikorjata taloyhtiöitä. Syyttävä sormi esittää, että suuria ja kalliita remontteja suositaan, koska toimijat saavat niistä itselleen hyötyjä – tavallisimmin rahallisia.

Ruoditaan väitettä hieman isännöinnin osalta. Lue loppuun

Pölisevä katupöly äkkiä pois pihalta

Sulaneet lumet jättävät jälkeensä kasoittain hiekoitussepeliä. Jokakeväinen riesa pöllyää inhottavasti tuulessa, tunkeutuu lenkkareihin ja tekee asvaltista liukkaan. Kenen tehtävä on siis huolehtia katupölyt pois taloyhtiön pihalta?

Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin on huolehdittava, että taloyhtiön piha ja taloyhtiön tontin kohdalla oleva katu ovat puhtaita, kun lumet ovat sulaneet. Käytännössä hallitus siirtää kiinteistön huoltotehtävät sopimuksella kiinteistönhuoltoyritykselle. Isännöinti laatii sopimuksen huoltoyrityksen kanssa.

Varsinaisen lakaisutyön tekee kiinteistönhuoltoyritys. Hallituksen ja isännöinnin tehtäväksi jää valvoa, että sopimuskumppani noudattaa sovittuja ehtoja.

Puhdas asvaltti on muuten selvä kevään merkki, eikö vaan?