Kesä kuumentaa grillin ja tunteet

Grilling at summer weekendOlen kuullut, että grillaaminen parvekkeella kuumentaa toisinaan grillin lisäksi tunteita, kun naapurin käryävät makkarat ärsyttävät muita. Parvekegrillaamisesta on kuitenkin turha ärtyä, sillä taloyhtiö ei voi automaattisesti kieltää sitä.

Parvekegrillaamista ei voi kieltää siksi, että parveke kuuluu asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan hallintaan. Osakas saa itse päättää, miten asumisensa järjestää. Siis vaikka grillata tai ottaa bikineissä aurinkoa parvekkeella.

Lue loppuun

Pölyt pois ja kurat veks

Auton pesuPesen ja siivoan auton aina juhannuksen kunniaksi. Puhtaassa ja siistissä autossa on paljon mukavampi matkustaa juhannuksen viettoon kuin pölyisessä ja kuraisessa autossa.

Auton sisätilat voi siistiä ja imuroida taloyhtiön pihalla, mutta auton peseminen parkkipaikalla on yleensä kielletty taloyhtiön autopaikkasäännöissä tai järjestyssäännöissä. Tämä siksi, että autopaikat on tarkoitettu pysäköintiä varten, ei pesupaikaksi.

Lue loppuun

Grillikauden avajaiset

Vappu on hyvä aika avata tämän vuoden grillikausi. Moni varmasti miettii, voiko grillijuhlia järjestää omalla parvekkeella.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan parveke kuuluu osakkeenomistajan hallintaan, ja hän saa tehdä parvekkeellaan lähes kaikkea sitä, mitä asunnossaankin. Taloyhtiön järjestyssääntöjen pitäisi olla linjassa lainsäädännön kanssa, eikä taloyhtiön kannata kieltää sellaista, mikä kuuluu normaaliin asumiseen ja elämiseen.

Lue loppuun

Pressaehdokkaat ottavat kantaa parveketupakointiin

Presidenttikilpa kuumenee. Nyt vaalikeskusteluissa nousee esille asumisen arjen asioita. Helsingin Sanomien vaalikoneessa presidenttiehdokkaat ottavat kantaa parveketupakointiin. Suurin osa presidenttiehdokkaista on sitä mieltä, ettei kaikkea pitäisi säätää lainsäädännöllä ja asukkaalla on oikeus tupakoida parvekkeellaan.

Lue loppuun