Onko isännöitsijäsi innostunut ja miksi sillä olisi väliä?

Isännöintialalla henkilöstön jaksaminen ja innostus on tärkeämpää kuin pelkkä osaaminen. Osaavalla, mutta väsyneellä isännöitsijällä ei ole riittävää arvoa asiakkaalle. Jaksavalla ja innostuneella isännöitsijällä on, koska hän on valmis oppimaan uutta asiakkaiden ongelmia kohdatessaan.

Jos olisin ostamassa isännöintipalvelua, kiinnittäisin tähän asiaan huomiota. Käytännössä isännöintiyritys myy asiakkaalle aikaresurssejaan, viikkotyötunteja. Ja näitä tunteja on nykyisellä isännöinnin palkkiotasolla niukasti käytössä. Siksi asiakkaalle on tärkeää tietää, millä energialla nuo tunnit tehdään.

Kiinnittävätkö asiakkaat huomiota isännöintiyrityksen työntekijöiden tyytyväisyyteen? Voi olla vaikeaa, koska isännöintiyritykset eivät tätä tuo esiin. Alan yritykset ovat keskimäärin pieniä, eikä henkilöstöasioihin löydy erillisiä resursseja. Tämä lienee vakiovastaus sille, ettei asialle ole ollut mahdollisuutta antaa riittävää painoarvoa. Silti tiedetään, että moni pk-yritys muilla toimialoilla korostaa todennettua henkilöstön hyvinvointia myydessään palvelujaan.

Miksi taloyhtiöasiakkaan tulisi olla kiinnostunut isännöitsijän työtyytyväisyydestä? Siksi, että asiakaskokemukseen panostamisen tulisi aina tarkoittaa panostamista myös työtyytyväisyyteen ja työkyvyn vahvistamiseen. Katso lisää esim. tästä

Isännöintityön kuormittavuus on Isännöintiliiton keräämien tietojen mukaan kasvussa. Samalla monessa isännöintiyrityksessä on onnistuttu parantamaan asiakaskokemusta. Oikeita asioita siis tapahtuu, mutta kehitys on varmasti myös epätasaista.