Ekaa kertaa yhtiökokoukseen?

Muistan elävästi ensimmäisen yhtiökokoukseni: kutsussa kehotettiin ottamaan oma tuoli mukaan. Kerhohuoneella ei ollut jakkaroita kaikille. En tuntenut ketään ja ihmettelin, miksi kokouksen alussa ei esittäydytty, kuten missä tahansa työpalaverissa olisi tehty.

Suomen 80 000 taloyhtiössä on alkamassa yhtiökokouskausi. Tuoreen tutkimuksen mukaan osakkaat ovat hyvin kiinnostuneita taloyhtiön asioista. Siitä huolimatta tänäkin keväänä moni osakas jättää yhtiökokouksen väliin. Lue loppuun

Made in China

Kiina

Olin viime viikolla kaksi päivää Brysselissä eurooppalaisen kiinteistöalan ammattilaisjärjestön CEPI:n kokouksissa. Agendalla oli vaikeita EU-politiikkaan liittyviä kysymyksiä kiinteistöalan kannalta, mm. energiatehokkuus, ammatillisen sääntelyn harmonisointi, eurooppalainen ammattikortti, yhteiset työharjoittelun periaatteet, rahanpesun estäminen, kuluttajien oikeudet ja huoli trendistä, jossa välittäjiä ei enää käytetäkään asuntokaupoissa. Mukana keskusteluissa oli huipputyyppejä ympäri Eurooppaa.

Lue loppuun

Päätös vailla päätä ja häntää

yhtiökokouksen päätökset

Hassuimpia juristin uralla vastaan tulleita kysymyksiä ovat eittämättä olleet yhtiökokousten päätösten tekoon liittyvät kysymykset. Kun kokouksen ulkopuoliselle henkilölle esitetään kysymys, mitähän me siellä taloyhtiökokouksessa eilen illalla oikein päätettiin, tulee väkisinkin vähän hämmentynyt olo. Miten yhtiökokous voi mennä ohi sillä tavalla, ettei osakkailla ole hajua yhdestäkään yhdessä päätetystä asiasta? Mikä on mennyt mönkään?

Lue loppuun